Átfogó képzési program megvalósítása a Transmoduls Kft.-nél

Azonosító: TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0617
Elnyert támogatás: 7.972.909 Ft csekély összegű (de minimis) támogatásban részesült
Kivitelezés: 2012.09.03-2014.04.01

palyazat.gov.hu

Projekt leírása:

A fejlesztés célja a nagy létszámú munkavállalói kör meglévő és megszerzett képzettségeinek hatására gyors, eredményes, költséghatékony termelést/gyártást megvalósítása.

A fejlesztés közvetlen céljai a gyors, pontos, hatékony munkavégzése megteremtése az alábbiak tényezők megvalósulásával:

A szervezet belső működési rendjének egységesítése.
Külső kommunikáció hatékonyabbá tétele, idegen nyelven is.
A törzskarban dolgozó munkavállalók feladatainak lehatározása, szakirányú specifikus képesítés megszerzése (pl: mérlegképes könyvelő, pályázati referens).
Belső képzések szervezése, amely a több mint 10 éves releváns működésből származó tapasztalatok, hibák, problémakörök, kezelési módszerek ismertetésére terjed ki.
Kapcsolódó munkakörökben (gépésztervező, elektromos tervező, programozó, lakatos, műszerész) dolgozók munkáinak megismerése, kapcsolódó, egymást követő feladatok rendjének meghatározása.

A projekt hosszú távú célja a Társaság adottságaiban rejlő előnyök kiaknázása, a vállalat működési rend szerinti üzemeltetése, K+F projektek, innovatív technológiák kifejlesztése. 
A fejlesztés eredménye a hazai piacvezető szerep fenntartása és nemzetközi piaci pozíciók megszerzése.

Képzések elvégzésének határa az általános költségek 20%-os csökkenése, a termelési költségek 15-25%-os csökkentése a cél. A költségcsökkentés a vállalkozás eredményességét azonos mértékben növeli. Társaságunk költséghatékony munkavégzéssel összehangolt agykapacitással, szellemi tőkével piacvezető pozíciót ér el, amelynek megtartása rövid és hosszútávú célunk.

Megvalósulás 2013. szeptemberéig:

Jelen támogatás segítségével olyan képzési program valósul meg, amely illeszkedik a szervezeti változáshoz, segíti a hatékonyabb működést és támogatja a színvonalasabb célgép gyártást.

Megvalósult a kommunikációs-prezentációs tréning, LabVIEW szoftver képzés, projketmenedzsment képzés, fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő OKJ képzés valamint egy Európai Uniós pályázatíró képzés. 10 fő vett részt autóipari minőségtechnikák FMEA modulon, 6 fő egy szakmai angol képzésen. 3-3 képzettséggel zárult, 4 fő részvételével egy OKJ-s targoncavezető és szintén OKJ-s emelőgép kezelő tanfolyam is.
A fenti időszakig több szakmai képzés valósult meg, amelyeken a képzésben részvevők száma összesen 44fő, a képzést eredményesen elvégzők száma 44fő, a megszerzett képzettségek száma 54db.

kedvezményezett: Transmoduls Kft.

közreműködő szervezet: 
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Cím: 1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület 
Postacím: 1385 Budapest, Pf. 818.
Telefon: 06-1/273-4250 E-mail: kepzes@esza.hu Weboldal: www.esza.hu

 

Sajtóközlemény

Uniós támogatásból képzési tervet valósít meg Veszprémben a Transmoduls Kft.

A Transmoduls Kft. 7.972.909 forint uniós támogatást nyert el a TÁMOP 2.1.3.A-12/1 pályázati kiíráson Átfogó képzési terv megvalósítása a Transmoduls Kft.-nél címmel az Új Széchenyi Terv keretében.

Az 1991-ben alapított Transmoduls Kft. a világ egyre több pontján ismert és megtalálható egyedi tervezésű és gyártású ipari automata gépeket, berendezéseket előállító társaság. A megbízó igényei alapján egyedi tervezési, prototípusgyártási feladatot végez. A társaság erőssége, hogy egy-egy speciális terület helyett a technológiák (robottechnika, lézertechnika, szereléstechnika, méréstechnika) kombinációját alkalmazva állít elő magas automatizáltságú, komplex, integrált gépeket, gyártósorokat, számítógép vezérelt szerelő, gyártó, mérő, ellenőrző rendszereket.

A Transmoduls Kft. valamennyi munkája egyedi technikai fejlesztés, amit a gépész-villamos-programozó mérnöki gárda, a tapasztalt fizikai állománnyal kiegészülve innovatív ötleteket és munkatapasztalatokat felhasználva valósít meg.

Ahhoz, hogy a piacon versenyképesek maradjanak, figyelemmel követik a technológiai változásokat, újításokat. Hogy biztosítani tudják a minőséget a munkavállalók szakképzettsége rendkívül fontos.

A projekt keretében mind a fizikai, a tervezői állomány és a támogatói ágakban dolgozók is részesülhettek képzésben. Fejlődésüket a rendkívül jók képzett szakember gárdának köszönhetik.

A tervezői részleg fejlesztéséhez tervezői szoftvereket bemutató képzéseket bonyolítottak le.

Szervezet- és folyamatfejlesztéseikhez szükséges tudást a projektmenedzsment és a kommunikációs oktatással alapozták meg.

Mivel a nemzetközi véráramba már régen becsatlakozott a vállalat a folyamatos nyelvi képzés központi feladat számukra tervezői és mechanikus körben egyaránt. Kezdő angol valamint szakmai-speciális mérnöki- angol tanfolyam valósulhatott meg Uniós támogatásból.

Mechanikus kollégák hegesztő, targoncavezető valamint emelőgépkezelő képzésen szerezték meg - a szintén uniós támogatásból megvalósult -új csarnokukban működő gépek működtetéséhez szükséges tudást. Támogatói ágak képviselői könyvelő, személyügyi oktatáson vettek részt.